Bíróság előtt vizsgázik a sorosozó nemzeti konzultáció

Szijjártó Péter meghallgatása, magyar úszósikerek, Helsinki Bizottság kontra Miniszterelnöki Kabinetiroda – ez várható ma.

Bittner Levente
2017. 12. 13. 5:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó reggelt kívánunk, nézzük, milyen eseményeket hozhat ez az esősnek beharangozott nap!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter éves meghallgatása következik, előbb a nemzeti összetartozás, majd a külügyi bizottság előtt. Téma lesz bőven: Soros György, kvóták, letelepedési kötvények, Brüsszel vagy Moszkva, ukrán oktatási törvény, keleti járadékturizmus. Önökkel együtt mi is kíváncsian várjuk a tárcavezető válaszait. Már csak azért is, mert Rogán Antalnak hétfőn az igazságügyi bizottság előtt nem volt szerencséje a tényekkel.

És ha már Soros György. Ma lesz a Magyar Helsinki Bizottság által a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen személyiségi jog megsértése miatt indított per első tárgyalási napja. A Helsinki Bizottság azt sérelmezte, hogy a nemzeti konzultációs kérdéssorban az szerepelt, a szervezet enyhébb büntetést akar kiharcolni a migránsoknak. A Fővárosi Ítélőtábla pénteki végzésében, egy héttel a lezárulta után, leállíttatta a nemzeti konzultációt. Nagy kérdés, mi történik majd a bíróságon. Nem hagyjuk szó nélkül, beszámolunk a történésekről.

Lázár János kormányinfója és Hadházy Ákos korrupcióinfója után itt a Momentum-infó is, mégpedig a hatodik. Ezúttal többek között arról lesz szó, hogy az EBESZ-hez fordulnak a választások tisztaságának garantálása miatt.

Mindezt a Jobbik elleni ÁSZ-fellépés után jelentette be a Momentum. A párt részt is vesz a Vona Gábor által meghirdetett, pénteki fáklyás felvonuláson, csakúgy, mint az LMP és az Együtt képviselői. Kedden a Jobbik hivatalos székhelyén jártunk, ahol megtudtuk: napi 20-25 ember adományoz személyesen pénzt, sokszor jelentős összegeket, hogy így segítsen előteremteni a számvevőszék által elvonni kívánt 660 millió forintot.

Kell-e nekünk euró? címmel tart rendezvényt a polgári-konzervatív világhoz kötődő, ismert emberek sorát maga mögött tudó Eötvös-csoport délután öt órától Budapesten, a Párbeszéd Házában. Előadást tart Oblath Gábor közgazdász, a Költségvetési Tanács volt elnöke és Urbán László közgazdász, bankár, a moderátor Bod Péter Ákos és Jakab András lesz. A kérdésről nemrégiben cikksorozat jelent meg a Magyar Nemzetben, érdemes elolvasni.

Kezdődik a rövid pályás úszó Európa-bajnokság Koppenhágában Hosszú Katinkával és a többi magyarral, de Shane Tusup nélkül. A délutáni döntőket élőben követheti az MNO-n. Vasárnap ott voltunk Ferihegyen, amikor a válogatott elindult, az Iron Ladyt azonban hiába próbáltuk megszólítani – mint később kiderült, megsértődött lapunkra. A többiek azonban készséggel válaszoltak, Sós Csaba szövetségi kapitány például arról beszélt, hogy húsz magyar érmet is el tud képzelni.

Az Egyesült Arab Emírségekben zajló klubvilágbajnokság elődöntőjében pályára lép a Real Madrid. A királyi gárda az al-Dzsazira ellen játszik.

Ne lepődjenek meg, ha mától Darth Vaderekbe vagy rohamosztagosokba botlanak az utcákon. Ugyanis már játsszák a legújabb Star Wars-filmet, Az utolsó jediket. Megnéztük, íme a kritikánk:

A Pócs János által megosztott fotó és utóélete is a közbeszéd lezüllését mutatja – erről beszéltek lapunknak olyan írók, akik nyilatkozatban követelik a fideszes országgyűlési képviselő lemondását. Emlékezetes, Pócs János egy erdélyi disznóvágáson készült képet tett közzé, amelyen a mosolygós résztvevők a megperzselt állat testére odaírták: „Ő volt a soros!!!”

Ne vádolja senki a kereskedelmi tévézést és a szervezett bulvárt Novozánszki Fanni halála miatt! – Puzsér Róbert jegyzete.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.