Közelebb kerül Debrecen Moszkvához

Pécs után Debrecen a soros, programot hirdet az MSZP, folytatódik a Vona18 – ez várható hétfőn.

Bittner Levente
2017. 12. 18. 5:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már egy hét sincs karácsonyig, így ha még nem szerzett be minden ajándékot, nem árt, ha siet. Már hetek óta komoly forgalom van délutánonként az utakon, és ez várhatóan szombat estig így is marad.

A Magyar Nemzet is igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy sikerüljön örömet szerezni szeretteinek. Könyvesház rovatunkban számtalan jobbnál jobb könyvről írtunk az elmúlt években, kollégáink pedig nemrégiben társasjátékokat teszteltek. Emellett megkérdeztük a kortárs magyar kulturális élet szereplőit, milyen programokat ajánlanak jó szívvel az év végi töltődéshez.

Ám nem csak szerettei karácsonyát teheti szebbé, hiszen rengeteg adománygyűjtés zajlik még jelenleg is, hogy mindenki fája alá kerüljön valami. Néhány lehetőséget mi is bemutattunk korábbi cikkünkben.

Most pedig nézzük, mi vár ránk ma!

Pécs után Debrecenben folytatódik a Soros György által támogatott vidéki civil szervezetek elleni kormánypárti kampány. Ezúttal Kósa Lajoson a sor, hogy Papp László polgármester, Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára és Pósán László országgyűlési képviselő kíséretében bezárja előttük a város kapuit. Ugyanis ők tartanak sajtótájékoztatót Nincs szükség Debrecenben Soros-szervezetekre címmel. Sajtóhírek szerint kedden már szavazhat is a városi közgyűlés arról, hogy Pécshez hasonlóan Debrecenben is „Soros-kampányközpontnak” bélyegezzék a Nyílt Társadalom Alapítványok pályázatán pénzt nyerő helyi civileket.

És ha már a Hajdúságban járunk Délután egykor érkezik a Wizz Air első menetrend szerinti járata Moszkvából Debrecenbe, az utasokat pedig tortával fogadják. Ha ön is felszállna, hetente kétszer, hétfőnként és péntekenként megteheti majd.

December 18. van, így folytatódik a Vona18, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje újabb vállalást tesz. Bár vélhetően ma is több szó lesz a pártra kirótt ÁSZ-bírságról, valamint a pénteki Fidesz-székház előtti tüntetésről.

A sok sebből vérző MSZP délután Miskolcon mutatja be a Tegyünk igazságot! nevű választási ajánlatát. A program szerint beszédet mond leendő miniszterelnök-jelöltjük, Karácsony Gergely is, csakúgy mint Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes és Nyakó István.

Ma a migránsok világnapja van, ez alkalomból pedig kerekasztal-beszélgetést rendez a Magyar Vöröskereszt. Mint szombaton megírtuk, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) adatai alapján 1148 menedékkérőt fogadott be Magyarország január és november között.

Az elmúlt hetekben rengeteg kritika érte a 112-es segélyvonal működését, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége most megpróbálja tisztázni a helyzetet.

Interjúnk Mácsai Pállal színházról, a Terápiáról, bulvárról, békülő szekértáborokról és a színház mély erkölcsösségéről.

Míg a belvárosi konditermek tele vannak szerencsés fiatalokkal, néhány kilométerrel arrébb a szerencsétlenebbek élet-halál harcot vívnak az iszlamistákkal. Miközben a város egyik negyedében szupermodern toronyházak épülnek, a másikban az utolsó épületeket is porrá őrlik a harcokban. Damaszkuszban, a világ legellentmondásosabb háborús városában jártunk.

Még az is előfordulhat, hogy a Római-partot határoló patakok megvédése, a meglévő védművek megerősítése feleslegessé teszi a mobil gát megépítését – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tarlós István (Fidesz–KDNP). A főpolgármester szerint ma már a 3-as metró felújítása is siker, de hogy csak részleges, azért elsősorban nem a kormányt, hanem az elődöket hibáztatja. Budapest vezetője számára a Fidesznek nincs alternatívája, míg a hatalom Jobbik elleni támadásáról csak annyit mond: „Nem az én ügyem.”

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.