Zár alá veszik a Tiborcz-vagyont, új szál kerül elő Kósa 1300 milliárdos ügyében

Ellenzéki jelöltek léphetnek vissza, Gyurcsány Ferenc elárulja, hogyan bontaná le a NER-t – ez várható ma.

Bittner Levente
2018. 04. 03. 4:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Finisébe ért a választási kampány, már csak hat nap van belőle. Érthető módon a mai Koffein is ezzel kapcsolatos eseményekkel lesz tele, nézzük is, mi várható!

Tanúmeghallgatással folytatódik a Quaestor-ügy tárgyalása. Az elmúlt napokban két cikkben is foglalkoztunk a cég csődjével, többek között azt is megírtuk, hogy menthetők lettek volna az ügyfelek.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje Csak egy erős LMP számolja fel a bérválságot címmel tart sajtótájékoztatót.

Mától már csak felújított szerelvények járnak a 3-as metró vonalán – legalábbis erről tart sajtótájékoztatót Tarlós István főpolgármester.

Kósa Lajos reménykedhetett benne, hogy párttársai botrányai elterelik róla és az 1300 milliárdról a figyelmet, de hiába. Sőt, Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője, országgyűlésiképviselő-jelöltje egy újabb szálról fog beszélni, amelyben a jelenlegi debreceni polgármester is érintett lehet. Az sem véletlen, hogy Mesterházy Attila is a hajdúsági várost választotta, hogy A Fidesz botrányai és hazugságai címmel sajtótájékoztatót tartson.

Zár alá vesszük az Andrássy úti Tiborcz-vagyont – mielőtt meglepődnének, nem valamelyik hatóság közleménye kezdődik így, hanem Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt úgyvivője és Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja ezzel a címmel zárja az Andrássy úti palota előtt a március elején indított sajtótájékoztató-sorozatát. Ugye, a miniszterelnök vejének már nemcsak az Elios-ügy miatt kellene rosszul éreznie magát, itt van már a Microsoft-botrány is.

A kampány kétségkívül legtöbbet emlegetett szava az összefogás, talán a második legtöbbet emlegetett pedig a koordináció. Ennek megfelelően egyre több ellenzéki jelölt jelenti be visszalépését, hogy az egyéni körzetekben minél kevesebben álljanak szemben a fideszes ellenféllel, és így elkerüljék a kormányváltó szavazatok elaprózódását. A hét végén Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta, kedden és szerdán több visszalépés is várható, így valószínűleg ma már hallani fogunk neveket is.

Persze az nem képzelhető el, hogy minden választókerületben páros meccs legyen, viszont ezekben a körzetekben is megkereshető a legesélyesebb jelölt, ahogy azt a Viszlát, Kétharmad Mozgalom már tavaly ősszel is mondta. A taktikus szavazást segítendő azóta az Iránytű intézet és a Közös Ország Mozgalom is méréseket végzett, de színre lépett Márki-Zay Péter is, aki szövetségeseivel az elkészült felmérések alapján javasol esélyes jelölteket (már 86-ot) a választóknak. Kedd délután sajtótájékoztatót tartanak, alighanem ez lesz a téma.

Gyurcsány Ferenc is hallat magáról, mégpedig a nemzeti együttműködés rendszerének újabb elemének lebontására tesz javaslatot.

Természetesen nem csökken a kormánypárti képviselőjelöltek avatási vágya sem, így aztán lesz út-, orvosi rendelő-, sőt, meteorológiai mérőállomás-átadás is.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.