Daniel Kehlmann a következő könyvfesztivál díszvendége

A kortárs német irodalom csodagyerekének A világ fölmérése című regénye hozta meg a világhírt.

Makrai Sonja
2017. 07. 11. 15:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német Daniel Kehlmann lesz a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége 2018. április 19. és 22. között – adta hírül az író magyarországi kiadója, a Magvető.

Kehlmann a Magvető és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése meghívására érkezik a rendezvényre. – Az olvasók az ősszel megjelenő kisregénnyel és az Én és Kaminski újbóli kiadásával hangolódhatnak a díszvendégségre, a könyvfesztiválon pedig az új Kehlmann-regényt vehetik kezükbe – írta Facebook-oldalán a kiadó. Kehlmann két éve járt legutóbb a könyvfesztiválon.

A kortárs német irodalom csodagyereke 1975-ben Münchenben született, jelenleg Bécsben és Berlinben él. Regényei és esszékötetei már huszonéves korában hatalmas kritikai és közönségsikert arattak Németországban, a világhírt pedig A világ fölmérése című regénye hozta meg számára: csak Németországban 2,3 millió példányt adtak el belőle és 46 nyelvre, köztük magyarra is lefordították. Kritikusai világszerte kifinomultságát, hatalmas tárgyi tudását, intelligenciáját és páratlan humorát dicsérik.

„A könyvírásban a folyamat sokkal fontosabb, mint maga a végtermék. Amikor elkészül, az ember alapvetően már nem akar vele annyit foglalkozni. Persze beszélni kell a kész könyvről, de gondolatban már a következő munkán jár az eszem, amiről viszont nem beszélhetek. Ez ennek a munkának a paradoxonja” – fogalmazott a több irodalmi elismeréssel is kitüntetett szerző az MTI-nek 2015-ben, a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, ahol az F című kötetét mutatta be a magyar közönségnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.