Lezuhant két MIG Erdélyben

Összeütközött két MIG 21 Lancer típusú vadászrepülő tegnap kora este a romániai Maros megyében. A Marosvásárhelytől mindössze tíz kilométerre történt szerencsétlenség oka egyelőre ismeretlen, a román védelmi minisztérium csupán annyit közölt, hogy a két pilótának sikerült katapultálnia, és túlélte a balesetet. Súlyos sérüléseket szenvedett viszont az a csittszentiváni lakos, akinek a házára zuhant a vadászgép, miközben a másik MIG a nyílt mezőbe csapódott. A román hadsereg 1990 óta összesen 31 MIG Lancert veszített el, a legutóbb tavaly szeptemberben Kolozsvár mellett történt baleset során a pilóta szörnyethalt. A MIG-ek felújításáért darabonként hárommillió dollárt fizetett az állam egy izraeli cégnek.

2004. 08. 26. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.