Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Küszöbön az apokalipszis?

Húsz évvel halála után Vanga, a vak bolgár jósnő továbbra is sokkolja a világot próféciáival.

2015. 12. 31. 15:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halála előtt elmondta, hogy a nagy muzulmán háború, amely 2011-ben az arab tavasszal kezdődik, Szíriában fog továbbfejlődni, és 2043-ban római székhellyel fog kialakulni az arab kalifátus. Már 1950-ben azt jósolta, hogy nagy változások lesznek a Föld klímájában, az Északi-sark jégtakarói elolvadnak, megváltozik az északi félteke növény- és állatvilága. Közeli hozzátartozóinak arról is beszélt, hogy nincs messze az apokalipszis, de a vég nem atomtámadásokkal és vegyi fegyverekkel jön el, hanem az „anyatermészet fellázad, és előveszi a saját bibliai fegyvertárát rengések, hurrikánok, árvizek és cunamik formájában. Jó, hogy nem fogunk élni, és látni, hogy bűnhődik meg az emberi gyarlóság.”

A New York Post decemberben arról írt, hogy oda kellett volna figyelni az öreg vak jósasszonynak az Iszlám Állammal kapcsolatos jövendölésére. A brit The Sun napilap Vangát a Balkán Nostradamusának nevezi, aki megjósolta a szeptember 11-i terrortámadást, a 2004 karácsonyának másnapján lecsapó cunamit, a fukusimai atomreaktor 2011-ben bekövetkezett katasztrófáját és a radikális szunnita Iszlám Állam létrejöttét.

A négy éve polgárháború sújtotta Szíriáról úgy nyilatkozott: „A világvége Szíriából fog elindulni, mivel ott alakult ki a világrend, így ott kell megváltoznia. Ott, ahol Káin megölte Ábelt. Erről a testvérgyilkosságról szó esik mindhárom világvallásban: a judaizmusban, az iszlámban és a kereszténységben.” Azt is hozzátette, hogy Szíria térdre fog kényszerülni a győztes előtt, de „nem az lesz a győztes, aki meghódítja”.

Oroszországban Vanga még mindig nagy népszerűségnek örvend, az ország vezető politikusai még a szovjet korszakban is szoros kapcsolatot tartottak a bolgár jövendőmondóval, sőt fontos döntéseikkor tekintetbe vették figyelmeztetéseit. Néhány orosz sajtóorgánum saját forrásokra hivatkozva arról cikkezett, tudomása volt arról, hogy a jóslat szerint melyik európai ország milyen módon fog elpusztulni. A jósnő említést tett arról is, hogy a muzulmán fél a háborúban vegyi fegyvereket vet majd be, melynek következtében Európa teljesen ki fog halni. A Globalist hírportál közben azt írta, nem kizárt, hogy a próféciák esetleg Líbiáról szólnak. A nyugatiak információi szerint ugyanis az észak-afrikai országban megközelítőleg tíz tonna mustárgázt tárolnak. Ezt az erős mérget először az első világháborúban vetették be, s a mintegy 12 ezer tonna mérgező anyag négyszázezer emberben tett kárt.

Több ausztrál lap összegzésében megállapítja, hogy a Balkán Nostradamusa jóslatainak 85 százaléka valósult meg ötven év alatt. S amíg a pravoszláv egyház egyes vezetői „sátáni fenoménnek” nevezik, addig a bolgárok és az oroszok döntő többsége szentként tiszteli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.