Az Európai Parlamentben tartanák Helmut Kohl búcsúztatását

„Európai állami temetést” kapna a volt német kancellár.

MTI
2017. 06. 18. 10:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A terv szerint a búcsúztatáson az unió csúcsvezetői és Kohl még élő kortársai is részt vennének. Még soha nem volt példa arra, hogy egy politikus „európai állami temetést” kapjon. Juncker szerint viszont ez azért indokolt, mert Kohl egyike volt Európa három díszpolgárának Jean Monnet, az európai integráció egyik atyja, valamint Jacques Delors, az Európai Bizottság korábbi elnöke mellett.

A bizottság elnöke pénteki üzenetében „közeli barátnak”, „valódi bizalmas szövetségesnek” nevezte az elhunyt kancellárt. Kijelentette, hogy Helmut Kohl „maga volt Európa”.

Helmut Kohl volt német kancellárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusát péntek reggel, ludwigshafeni otthonában, hosszú betegség után érte a halál 87 éves korában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.