Betegsége miatt elengedték a Nobel-békedíjas politikai foglyot

Liu Hsziao-pónál előrehaladott májrákot állapítottak meg.

MN
2017. 06. 26. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mo Sao-ping elmondta, hogy védencénél május 23-án állapították meg az előrehaladott májrákot, néhány nappal később engedték szabadon, és azóta az északkeleti Senjang városban, a Kínai Orvosi Egyetem 1. számú klinikáján ápolják, állapota stabil – írja az MTI.

Az ügyvéd arra is kitért, hogy a férfi betegségét májusban diagnosztizálták, és a helyzet „nagyon komoly”, mivel ebben a stádiumban nehéz a kezelés – teszi hozzá a Guardian.

Liu a legismertebb kínai politikai fogoly, 2009-ben az államrend megbontására való felbujtás vádjával tizenegy évi szabadságvesztésre ítélték. A Nobel-békedíjat a következő évben az alapvető emberi jogok érvényesüléséért folytatott békés küzdelméért ítélték oda neki. Az oslói Nobel-bizottság döntése felbőszítette Pekinget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.