Betiltották az isztambuli melegfelvonulást

Az LMBTI-aktivisták a Taksim térre induló menetet szerveznek.

MN
2017. 06. 24. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Betiltották a meleg büszkeség napja alkalmából vasárnapra tervezett isztambuli felvonulást a török hatóságok – írja az MTI. Az isztambuli kormányzó hivatala szombaton jelentette be, hogy a résztvevők és a turisták biztonsága, valamint a közrend érdekében betiltják az LMBTI- (leszbikus, meleg, biszexuális, transz- és interszexuális) szervezetek tervezte rendezvényt.

Az LMBTI-aktivisták a közösségi hálón jelentették be, hogy a Taksim térről induló menetet szerveznek.

A kormányzó hivatala szerint a terület tömegdemonstrációkra nem alkalmas, és nem kaptak érvényes kérelmet a felvonulás engedélyezéséhez. A hivatal arra is hivatkozott, hogy több szervezet komolyan tiltakozott a menet ellen.

2014-ben a meleg büszkeség napi isztambuli meneten résztvevők száma elérhette a százezret is. Ez volt az egyik legnépesebb hasonló rendezvény a muzulmán világban. A hatóságok azóta nem engedélyezték a menet megtartását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.