Egy családdal és több rendőrrel is végeztek a mexikói drogbandák

Tizenegy embert gyilkoltak meg egy nap alatt.

MN
2017. 06. 25. 8:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bűnbandák meggyilkoltak tizenegy embert a mexikói Veracruz államban, köztük négy gyereket, három nőt, egy rendőr tábornokot és két másik rendőrt.

Mexikó egyik legveszélyesebb  államában több rivális drogkartell is működik, köztük a Zetas és a Jaliscói Új Nemzedék – írja az MTI.

A tudósítás szerint fegyveresek José Cardel város egyik éttermében lőtték le Camilo Juan Castagne tábornokot, a szövetségi rendőrség veracruzi vezetőjét és további két rendőrt.

Coatzacoalcos városban lelőttek két felnőttet és négy gyereket, mind ugyanannak a családnak a tagjait, Orizaba városban pedig két nőt.

Azóta, hogy Felipe Calderón korábbi államfő 2006-ban hadjáratot hirdetett a drogbandák ellen, több mint 150 ezer embert öltek meg Mexikóban, és mintegy 30 ezer ember eltűnt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.