Egy St. Louis-i rendőr rálőtt fekete kollégájára, mert rablónak nézte

A 38 éves sérült rendőr 11 éve szolgál a testületnél, kórházba került, majd kezelés után kiengedték.

MN
2017. 06. 24. 10:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tévedésből meglőtte egy afroamerikai kollégáját egy fehér rendőr a Missouri szövetségi állambeli St. Louisban – írja az MTI. A tudósítás szerint az afroamerikai rendőr, aki éppen szolgálaton kívül volt, segíteni próbált a háza közelében szerda éjjel három gyanúsítottal szemben intézkedő kollégájának, amikor a feltételezett bűncselekmény helyszínére érkező fehér rendőr, aki nem ismerte fel, meglőtte.

A 38 éves sérült rendőrt, aki 11 éve szolgál a testületnél, kórházba vitték, majd kezelés után hazaengedték.

Az eset egy lopott járműről való jelentéssel kezdődött. A rendőrök a helyszínre siettek, de a gyanúsítottak a kocsiból rájuk lőttek. A rendőröknek sikerült kilőni a gépkocsit, a gyanúsítottak futva menekültek. A környéken lakó szolgálaton kívüli rendőr a zajt hallva szolgálati fegyverével a helyszínre sietett. Két rendőr a földre parancsolta, majd megismerte, és felszólította, hogy keljen fel, és lépjen hozzájuk. Ekkor érkezett a helyszínre egy másik rendőr, aki „feltehetően nem ismerte fel”, és rálőtt – közölte a rendőrség. A 36 éves fehér rendőr több mint nyolc éve szolgált a St.-Louis-i rendőrségnél.

A rendőrök két gyanúsítottat elfogtak, a harmadik elmenekült. Az ügyben folyik a nyomozás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.