Élő adásban lőttek le egy tüntetőt a venezuelai katonák

A 22 éves férfi a mellkasán sebesült meg, a kórházba szállítást követően halt meg.

MN
2017. 06. 25. 11:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élő adásban lőttek le egy tüntetőt a kormánypárti katonák a venezuelai tüntetéssorozat egyik összecsapásán – írja a The Washington Post, amely internetes honlapján közzé is tette a venezuelai En Vivo televízió képsorait.

A felvételen az látható, hogy egy, az arcát kendővel takaró tüntető követ hajít a katonák felé, amikor az egyikük tüzet nyit és többször mellkason lövi a demonstráló férfit.

A tiltakozók éppen a caracasi La Carlota katonai légitámaszpontra akartak bejutni. A katonák ezért kapták és alkalmazták a tűzparancsot. 

A felvételeken a tüntető azonnal összeesik, majd sikerül arrébb támolyognia, miután társai a segítségére sietnek. Aztán már csak azt látni, ahogy a demonstrálók cipelik a testét.

A 22 éves David José Vallenilla végül a kórházban halt bele sérüléseibe.

Vele együtt már 75-re emelkedett az összecsapások áldozatainak száma. Az áldozatok között vegyesen vannak a tüntetéseken, és a tüntetések utáni fosztogatások során megölt emberek.

Venezuelát április eleje óta a Maduro elnök elleni tüntetések egész hulláma rázta meg. A parlamentet uraló ellenzék az államfőt okolja az országban kialakult súlyos gazdasági válságért, amely drámai mértékű ellátási nehézségekhez vezetett a kőolajban gazdag Venezuelában. Nicolás Maduro alkotmányozó nemzetgyűlés összehívásával és az alkotmány reformjával akarja megoldani a válságot, az ellenzék azonban bojkottálja az elnök erről szóló terveit.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.