Elsüllyedt egy turistákat szállító hajó Kolumbiában

Több mint 170 utas volt a fedélzeten.

MN
2017. 06. 26. 4:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsüllyedt egy turistákat szállító hajó a fedélzetén több mint 170 utassal vasárnap Kolumbia északnyugati részén, egy Medellíntől nem messze lévő tavon. A balesetben kilenc ember meghalt, huszonnyolcan pedig eltűntek – írja az MTI a dél-amerikai ország hatóságai által közölt információkra hivatkozva.

A kolumbiai légierő Twitter-fiókjában jelentette be, hogy helikoptert küldött a szerencsétlenség helyszínére, a kedvelt turistacélpontnak számító Guatapei-víztározóhoz, a 70 kilométerre lévő Medellín polgármestere, Federico Gutiérrez pedig arról számolt be, hogy mentőket és búvárokat vezényeltek a helyszínre.

A közösségi média felületeire feltett videofelvételeken a süllyedőben lévő, négyszintes El Almirante nevű sétahajó látszott a közelében az utasok mentésére érkező több tucat más vízi járművel, csónakokkal és jet skikkel. A türkizkék és sárga színekre festett El Almirante ide-oda billegett, miközben az utasok közül sokan lemásztak a hajó negyedik szintjéről.

A katasztrófaelhárítási hatóság vezetője szerint 99 embert sikerült kimenteni, további negyvenen saját erejükből jutottak ki a partra.

A BBC beszámolója szerint legalább hatan vesztették életüket, és 133 embert mentettek ki. Több mint 20 embert kórházba vittek. 

Luis Bernardo Morales tűzoltóparancsnok közölte, hogy a hajó a kikötő közelében süllyedt el. Hozzátette, egyelőre nem tudják, hogy pontosan mi – mechanikai hiba, esetleg túlterhelés – okozta a tragédiát.

A túlélők beszámolói szerint a hajó túlterheltnek tűnt. Egy szemtanú közölte, hogy a vízi jármű alig négy perc alatt teljesen elmerült a víztározóban.

A tó által körülölelt El Penol nevű sziklatömb népszerű kirándulóhely, a hosszú hétvégéjüket töltő kolumbiaiak miatt vasárnap különösen zsúfolt volt a környék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.