Erős földrengés volt Guatemalában

A földmozgásnak négy sérültje van, néhány épület megrongálódott.

MN
2017. 06. 23. 4:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A latin-amerikai ország hatóságainak közlése szerint négy sérültje van a földmozgásnak, melynek középpontja a Csendes-óceánban volt. A rengést a szomszédos Salvadorban is érezték, sokan kimenekültek otthonaikból ijedtükben újabb rengéstől tartva, de Salvadorból nem érkezett károkról hír. Guatemalában kilenc iskola és ugyanennyi lakóház rongálódott meg, továbbá nyolc út – írja az MTI.

A CNN beszámolója szerint a földrengés károkat okozott Antigua Guatemala városában is, mely az UNESCO szerint a világ kulturális örökségéhez tartozik. Több forrás is 6,8-as erősségű földrengésről ír.

Bő egy hete, június 14-én 6,9-es erősségű földrengés sújtotta Guatemalát. Annak öt halálos áldozata volt, és ezrek váltak miatta hajléktalanná.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.