Kigyulladt egy olajszállító Pakisztánban: több mint százan meghaltak

A felborult tartálykocsiból folyt az olaj, a helyiek össze akarták gyűjteni, de belobbant.

MN
2017. 06. 25. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tragédiába torkollt egy olajszállító teherautó balesete Pakisztánban. Több, mint százan meghaltak és legalább ennyien megsebesültek, amikor felborult és kigyulladt egy tartálykocsi az ország keleti részén lévő Pandzsáb tartományban vasárnap – írja a BBC.

Azért vesztették sokan az életüket a szerencsétlenségben, mert össze akarták gyűjteni a felborult tartálykocsiból kifolyt olajat, a teherautó pedig kigyulladt. A pakisztáni Geo TV szemtanúkat idézve arról számolt be, hogy a baleset helyszínen szemlélődők dohányoztak, az olaj talán ezért lobbanhatott be.

Szemtanúk szerint az olajat összegyűjteni akaró helybéliek főleg motorkerékpárokon érkeztek a helyszínre. A rendőrség közlése szerint a tűzben megsemmisült 75 motorkerékpár és hat gépjármű, köztük egy rendőrségi személygépkocsi.

A sebesülteket különböző kórházakba szállították. Az egyik kórház igazgatója azt mondta: 31 sebesült állapota válságos.

Meg nem erősített hírek szerint az olajszállító balesetét gyorshajtás okozhatta.

A jelentések szerint az áldozatok egy része annyira összeégett, hogy csak dns-vizsgálattal tudják azonosítani.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.