Lebombázták a dzsihadisták börtönét, sok civil rab is meghalt

Egyelőre nem erősítette meg a nemzetközi koalíció, hogy a gépei hajtották végre a légitámadást.

MN
2017. 06. 27. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint félszáz halottja van annak a bombázásnak, amelyet hétfőn hajtott végre Szíriában a nemzetközi koalíció az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik börtöne ellen – írja az MTI.

A bombázásban az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szerint 57-en haltak meg, közülük legalább 15 a dzsihadista terrorszervezet börtönőre vagy harcosa volt, 42 viszont civil rab. A börtönt – amely Szíria keleti részén van – még 2014-ben foglalta el az Iszlám Állam.

A nemzetközi koalíció egyelőre nem közölt semmit a bombázásról.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi egyrészt, hogy nem világos, miként azonosította az OSDH a bombázók hovatartozását, másrészt, hogy Szíria keleti felén gyakran bombáznak orosz gépek és a szíriai kormány légi erejének repülői is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.