Likvidálták az al-Kaida egyik vezetőjét

Avlaki mellett a légicsapásban meghalt két másik terrorista is.

MTI
2017. 06. 22. 19:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok Középső Parancsnoksága közleményben erősítette meg, hogy a Jemen délkeleti részén fekvő Sabva tartományban végrehajtott légicsapásban életét vesztette Abu Kattáb al-Avlaki, akit az al-Kaida „emírjeként” tartottak számon.

Avlaki mellett a légicsapásban meghalt két másik terrorista is.

A középső parancsnokság közleménye leszögezi: „Avlaki a polgári lakosság elleni terrortámadások előkészítésének és végrehajtásának irányítója volt”.

A közlemény hangsúlyozza azt is, hogy Avlakinak jelentős befolyása volt az Arab-félszigeten tevékenykedő al-Kaida egészére, szoros kapcsolatokat tartott fenn a terrorszervezet más vezetőivel, valamint kitervelője és vezetője volt a Jemen déli vidékein uralkodó bizonytalan helyzet fenntartásához és további romlásához hozzájáruló terrorakcióknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.