Négy évet kapott az álhírek miatt lövöldöző férfi

Edgar Welch a washingtoni Comet pizzériában nyitott tüzet.

MN
2017. 06. 23. 6:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 29 éves Edgar Welch tavaly nyáron több internetes fórumon azt olvasta, hogy a washingtoni Comet pizzériában pedofil hálózatot működtetnek, és a bűnszövetkezet irányítói Hillary Clinton elnökjelölt köreihez köthető prominens demokrata párti személyiségek – írja az MTI.

Welch egy nyári vasárnapon Washingtonba autózott, besétált a pizzériába és azonnal tüzet nyitott. Gépkarabélyával vaktában lövöldözött, és szerencsére senkit sem talált el. A rendőrség pillanatokon belül lezárta a környéket, Welch pedig önként megadta magát.

A „pizzagate” néven elhíresült incidens ügyében ítéletet hirdető bíró felhívta a figyelmet arra, hogy ha Edgar Welch valóban hitelt adott az internetes fórumokon megjelenő álhíreknek és összeesküvés-elméleteknek, akkor ezt azonnal jelentenie kellett volna a rendőrségnek. Ketanji Jackson bíró megjegyezte: csak a szerencsének volt köszönhető, hogy a lövöldözésnek egyetlen áldozata sem lett.

A Washington Post azt írja, Edgar Welch korábban bocsánatot kért tettéért. Csütörtökön is elmondta, hogy sajnálja a történteket, és azt kívánta, bár lenne mód arra, hogy a bocsánatkérésnél többet tehessen.

A tárgyaláson jelen volt a pizzéria tulajdonosa, James Alefantis, aki „a hazugságok ördögi webhálózatát” tette felelőssé a történtekért. Kiemelte, hogy a Welch által okozott rémület tartós károkat okozott. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.