Nem jöhetnek át a román tankok Magyarországon

Magyarország miatt 62 román tank ragadt Németországban – adja hírül a bukaresti sajtó.

Lukács Csaba
2017. 06. 22. 15:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország miatt 62 román tank ragadt Németországban – adja hírül a bukaresti sajtó. Az Evenimentul Zilei arról ír, hogy négyszáz román katona vett részt április 19. – június 16. között a németországi Hohenfels támaszponton egy NATO-hadgyakorlaton, de annak végén csak 340 román katona tudott hazatérni. A többinek maradnia kellet, hogy őrizze a tankokat, azokat ugyanis nem tudják keresztülhozni Magyarországon. A gyakorlaton egyébként Románián kívül amerikai, albán, litván, szlovén, magyar és más katonák is részt vettek, összesen majd három és fél ezren.

Az csak a bombasztikus címekkel ellátott cikk végén derül ki, hogy az osztrák határ melletti magyar vasúti pályaszakaszon karbantartásokat végeznek, ezért nem engedik a katonai szerelvények áthaladását.

A Bistriteanul című regionális lapnak nyilatkozott Cristian Rares alezredes, a 81. Gépesített Dandár sajtófelelőse, azt magyarázva: a német bázison maradt hatvan katona és hatvankét tank biztonságban van, de egyelőre nem tudják, mikor fognak hazatérni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.