Nem kizárt egy Trump–Putyin találkozó júliusban

A Fehér Ház szóvivője szerint lehetséges, hogy júliusban sor kerül az amerikai és az orosz elnök találkozójára.

MTI
2017. 06. 23. 19:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sean Spicer a szokásos napi sajtóértekezleten újságírói kérdésre válaszolva közölte, hogy a két vezető júliusban találkozhat. „Amennyiben együtt tudunk működni Oroszországgal bizonyos problémák megoldása érdekében. és megvan hozzá az akarat is, akkor mi szívesen vesszük a találkozót” – fogalmazott.

A kétoldalú találkozóra a G20-as országcsoport németországi tanácskozásán kerülne sor.

A szóvivő, szintén kérdésre válaszolva, kitért Robert Mueller, a 2016-os elnökválasztási kampány orosz szálait vizsgáló különleges tanácsadó személyére és szerepére is. Spicer hangsúlyozta: az elnök nem kívánja Mueller elmozdítását.

Trump a Fox televíziónak adott – vasárnap adásba kerülő, de egyes részleteiben már nyilvánosságra hozott – interjújában ugyanis megkérdőjelezte Mueller függetlenségét. Kifejtette, hogy a tanácsadó „nagyon-nagyon jó barátságot ápol” James Comey-val, a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) elbocsátott igazgatójával, továbbá az elmúlt napokban legalább három olyan jogászt vett fel a vizsgálatokat végző munkatársi gárdájába, aki a demokraták és Hillary Clinton mellett elkötelezett, s korábban kizárólag demokratáknak, köztük Hillary Clintonnak adományozott jelentős összegeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.