Okostelefonos alkalmazással kommunikáltak a szentpétervári robbantók

Mág áprilisban 16 áldozatot követelt az a szentpétervári robbantás, amelynek elkövetői Telegram nevű alkalmazással kommunikáltak.

MTI
2017. 06. 26. 19:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telegram üzenetközvetítő alkalmazása segítségével kommunikáltak egymás között az áprilisi szentpétervári, 16 halálos áldozatot követelő merénylet megszervezői – ezt közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat.

Az orosz kormány igyekszik rábírni a Telegramot, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően jegyeztesse be magát „információterjesztő” vállalkozásként. Így tárolnia kell majd ügyfeleinek üzenetváltását, amelynek titkosítási kulcsát hatósági felszólításra köteles lesz kiadni. Ellenkező esetben a távközlési hatóság blokkolni fogja a szolgáltatót.

A Telegram alapítója szerint megvalósíthatatlan a kódolási kulcsok átadására vonatkozó követelés. Egyrészt, mert az üzenet a felhasználó készülékén tárolódik, másrészt az orosz alkotmány szavatolja a levelezés titkosságát. Az alkalmazásnak világszerte száz-, Oroszországban hatmillió felhasználója van.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.