Riporterek százait támadták meg a venezuelai tüntetéseken

A média tagjait sújtó „illegális őrizetbe vételekről” is beszámolt a szakszervezet.

MTI
2017. 06. 26. 4:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 31-től június 24-ig a sajtó 376 munkatársát támadták meg, 238 dokumentált eset keretében. Ezeknek az incidenseknek a többsége – mintegy 170 – katonák és rendőrök által elkövetett cselekmény volt – fűzte hozzá Twitter-közleményében az érdekvédelmi szervezet.

A Sajtódolgozók Nemzeti Szakszervezete (SNTP) emellett 33, a venezuelai média tagjait sújtó „illegális őrizetbe vételről” is beszámolt.

A világ legnagyobb olajtartalékaival rendelkező Venezuelát súlyos gazdasági válság és példátlan infláció sújtja az olajárak zuhanása és a rossz gazdálkodás miatt. Hiány van a legalapvetőbb árucikkekből, élelmiszerekből, gyógyszerekből, és a gyermekhalálozás 30 százalékkal nőtt.

Április eleje óta országszerte folyamatosak az új választásokat követelő tüntetések. A biztonsági erők tagjaival vívott összetűzéseknek azóta 75 halottja van, a sérültek száma pedig 1,4 ezerre nőtt. Jogvédő szervezetek szerint 3200 embert vettek őrizetbe a hatóságok. A héten egy 17 éves fiút lőttek agyon a rendőrök, és negyven tüntető sebesült meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.