Terrorakció volt a michigani késeléses merénylet

Egy arabul beszélő férfi rontott rá a reptér egyik biztonsági tisztjére. Végül legyűrték a támadót.

MN
2017. 06. 22. 4:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Késeléses merénylet történt szerdán az egyesült államokbeli Michigan állam egyik repterén, amit a Szövetségi Nyomozóiroda utóbb terrorakciónak minősített – írja az MTI. A késelés délelőtt történt, a nap folyamán még köztörvényes bűncselekményként vizsgálták.

A tudósítás szerint az elkövető, a 49 éves, kanadai Amor Ftouhi a kanadai Québecből érkezett az Egyesült Államokba, törvényes úton, először – még a múlt héten – New York államba, s onnan szerdán a Detroit közelében fekvő Flintbe.

„Allah akbar!” kiáltások közepette az arabul beszélő férfi késsel megtámadta a város nemzetközi repülőtérének egyik biztonsági alkalmazottját. Ezt követően négyen fogták le, köztük a megkéselt biztonsági tiszt. Jeff Neville hadnagyot kórházba szállították, műtétet hajtottak végre rajta, és az orvosi jelentés szerint állapota stabil, nem szenvedett maradandó károsodást – számolt be a történtekről az NBC televízió.

A letartóztatott Ftouhi a rendőrségen közölte: „az amerikaiak embereket gyilkoltak Szíriában, Irakban és Afganisztánban, ezért valamennyiüknek pusztulniuk kell”.

Az elkövető egyedül cselekedett, s a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint tette elszigetelt incidens volt, nem része egy nagyobb összeesküvésnek vagy terrorakció-sorozatnak – idézte az MTI az FBI detroiti vezetőjét, David Geliost.

Donald Trump elnököt folyamatosan tájékoztatták a történtekről. A washingtoni kanadai nagykövetség nyilatkozatban biztosította az amerikai kormányt a „teljes körű együttműködéséről”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.