Abu-Dzabi szervezte meg a katari hekkertámadást?

Az emírségek washingtoni nagykövetsége cáfolja a hírt.

MTI
2017. 07. 17. 8:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap arról ír, hogy amerikai hírszerzési források úgy tudják, az abu-dzabi kormány vezető tagjai május 23-án vitatták meg a tervet. Másnap a katari állami hírügynökség honlapján megjelent egy cikk, amely arról szólt, hogy a katari emír, Tamím bin Hamad asz-Száni egy beszédében Iránt méltatta, és arról beszélt, hogy Katar remek kapcsolatokat ápol Izraellel. Hasonló, az arab világban vörös posztónak számító hírek jelentek meg a hírügynökség Twitter-fiókján is. Az ügynökség rögtön közölte, hogy hackertámadás érte, és el is távolították a cikket.

A The Washington Post jelentését az emírségek washingtoni nagykövetsége hamisnak nevezte, és közölte, hogy az országnak „az égvilágon semmi köze nem volt az állítólagos hackertámadáshoz”.

Szaúd-Arábia, az emírségek, Egyiptom és Bahrein a múlt hónapban szakították meg diplomáciai kapcsolataikat Dohával. Gyakorlatilag blokád alá vették a szárazföldön csak Szaúd-Arábia felől megközelíthető félszigeten fekvő Katart, mert szerintük szélsőségeseket támogat, beleavatkozik szomszédai belügyeibe, aláássa a térség biztonságát és stabilitását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.