Elítélték a dzsihadista támadást szimuláló férfit

Nem tudni, miért követte el tettét.

MTI
2017. 07. 11. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az algériai férfi a múlt heti, ünnepi látványosságot csodáló többezres tömegben két táskát dobott a földre, felemelte a kezét, és azt kiáltotta: „Allahu Akbar!” (Allah a leghatalmasabb). Körülötte pánik tört ki, de a közelben volt egy szabadnapos helyi rendőr is a családjával, aki azonnal közbelépett, és ártalmatlanná tette a férfit.

Kiderült, hogy áltámadásról van szó, a táskákban nem volt robbanóanyag, és a férfinél sem találtak fegyvert. Feltartott kezében egy öngyújtó volt, amellyel a detonátort szimulálta.

A férfi beismerő vallomást tett, de az nem derült ki, hogy tettét miért követte el.

Az elkövetőt közrend megzavarása miatt 16 hónapra kitiltották Pamplonából. Két hónapos börtönbüntetése 960 eurós pénzbírsággal megváltható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.