Két kocsi ütközött a madridi hullámvasúton

A balesetben több gyermek is megsérült.

MTI
2017. 07. 17. 7:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baleset a Bányavonat elnevezésű látványosságon történt, ahol a hullámvasúton utazók VR-szemüveget viselnek, amelyben azt látják, hogy a vonat egy kísérteties, vadnyugati bányában száguld csontvázak és pókok között két és fél percen át.

A bejáratnál sorban álló szemtanúk elmondása szerint az egyik kocsi hirtelen megállt a pályán, néhány méterre attól a helytől, ahol az utasok ki- és beszállhatnak, a mögötte érkező másik szerelvény pedig belerohant.

Az ütközésben sokaknak megrándult a nyaka, a háta, többen panaszkodtak utána hányingerre, és voltak, akik sokkot kaptak. A mentőszolgálat összesen 27 embert szállított kórházba alaposabb kivizsgálásra.

A madridi vidámpark állítja: a hullámvasút minden szükséges engedélye rendben van, ráadásul a nyitás előtt rendszeresen elvégzik az előírt ellenőrzéseket, így történt ez a balesetet megelőzően is, és nem találtak semmilyen problémát.

A hatóságok már vizsgálják, hogy mi lehetett a baleset oka, az első feltételezések szerint a fékrendszer hibásodhatott meg.

A 2012 óta üzemelő hullámvasút 17,5 méter magas. A kocsik maximális sebessége 55 kilométer per óra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.