Merkel elutasítja, hogy a menekültek befogadásának felső határt szabjanak

A szövetségi belügyi tárca adatai szerint az idei első félévben 90 389 menedékkérőt regisztráltak.

MN
2017. 07. 16. 18:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is elutasítja Angela Merkel német kancellár, hogy felső határt jelöljenek ki a menedékkérők befogadásában Németországban – a jobbközép Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke erről egy vasárnap esti interjúban beszélt. Merkel kiemelte, nem változtat álláspontján, nem fogadja el a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) követelését, miszerint évi 200 000-ben kell korlátozni a befogadható menedékkérők számát.

Bár a két szövetséges párt menekültpolitikája markánsan eltér egymástól, Merkel nem tart a migrációs válság révén keletkezett feszültség kiújulásától. Elmondta, a CDU és a CSU egyetért abban, hogy a Németországba érkező menedékkérők számát csökkenteni, beáramlásukat pedig „rendezni és irányítani” kell, és küzdeni kell a menekülésre késztető okok megszüntetéséért.

„Szerintem így a felső határ nélkül is elérjük, amit akarunk” – mondta a kancellár. A szövetségi belügyi minisztérium adatai szerint az idei első félévben 90 389 menedékkérőt regisztráltak. Egy évvel korábban, 2016 első félévében még nagyjából kétszer, 2015 első hat hónapjában pedig nyolcszor ennyi menedékkérő érkezett Németországba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.