Egy budapesti étterem hibájából bénult le a brit tévés

Hiába szólt, hogy mogyoróallergiája van, egy falat ételtől sokkot kapott, és kómába esett.

MN
2017. 08. 22. 7:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három éve teljesen lebénult állapotban van Amy May Shead egykor sikeres tévés producer, akinek állapotáért valószínűleg egy budapesti étterem figyelmetlen alkalmazottai a felelősek – írja a Daily Mail című brit bulvárlap. A This Morning című műsor producere még 2014-ben vacsorázott a barátaival egy közelebbről meg nem nevezett budapesti étteremben, ahol jelezte a chefnek és a vezetőnek is, hogy mogyoróallergiája van. Erről állítólag egy magyar nyelvű cédulát is hordott magánál.

Ennek ellenére elég volt egyetlen falat a kirendelt csirkés, rizses ételből, és Shead nagyon súlyos anafilaksziás sokkot kapott, és kómába esett. Ez a legsúlyosabb allergiás reakció, ami azért életveszélyes, mert a beteg nem kap levegőt. Ez történt a ma 29 éves nővel is, akinek az agya legalább hat percig nem jutott oxigénhez, ami súlyos károsodást okozott, ezért van ma is teljesen lebénulva: sem mozogni, sem beszélni nem képes, csak pislogással tud kommunikálni.

Shead hétfőn szerepelt a The Morning című műsorban, amelynek valaha ő volt a producere. Szülei azért küzdenek, hogy tiltsák be a mogyorót a repülőjáratokon. A mogyoróallergia ugyanis annyira veszélyes, hogy volt rá példa, egy gyerek azért kapott sokkot, mert mellette felnyitottak egy mogyorós zacskót. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.