Holtan találták Oroszország szudáni nagykövetét

Sirinszkijre heves szívinfarktusra utaló jelekkel találtak, a helyszínre kihívott mentők nem tudták újraéleszteni.

MTI
2017. 08. 24. 4:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holtan találtak rá szerdán Oroszország szudáni nagykövetére kartúmi rezidenciájának úszómedencéjében – jelentette a helyi rendőrség. A szudáni hatóságok szerint a 62 éves Mirgajasz Sirinszkij vélhetőleg természetes okok miatt halt meg, ismeretes volt ugyanis, hogy a diplomata magas vérnyomástól szenvedett.

A moszkvai külügyi tárca megerősítette Sirinszkij halálát. A minisztérium szerint tájékoztatást adnak a történtek körülményeiről, amint lesznek részletes információk.

Szergej Konjasin, a kartúmi nagykövetség sajtófelelőse a Rosszija 24 televíziós csatornának azt mondta: Sirinszkijt heves szívinfarktusra utaló jelekkel találták meg, és a helyszínre kihívott mentők nem tudták újraéleszteni.

Az 1954-ben született Sirinszkij 2013 óta látta el Oroszország nagyköveti tisztségét Szudánban. A kelet-afrikai ország külügyminisztériuma közleményben fejezte ki részvétét Oroszországnak, méltányolva a diplomata érdemeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.