Kilőtte rakétáit Észak-Korea, de mind a három felsült

Amerikai szakértők szerint kudarcot vallott az elszigetelt állam projektje.

MN
2017. 08. 26. 8:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amerikai szakértők szerint kudarcot vallott mind a három rakéta, amelyet szombaton reggel bocsátott fel Észak-Korea. Az előzetes adatok és számítások alapján két rakéta a röppályájának teljesítése előtt robbant fel, egy pedig már az indításakor – írja az MTI.

A dél-koreai hadsereg főparancsnokságának közlése szerint ugyanakkor a három rakéta közül akadt, amelyik 250 kilométert repült, és a tengerbe csapódott Észak-Korea partjaitól keletre.

A rakéták típusa egyelőre nem ismeretes, a dél-koreai parancsnokság és az Egyesült Államok hadseregének szakemberei egyaránt vizsgálják az adatokat, hogy kiderítsék a rakéták jellemzőit. Dél-Korea először úgy ítélte meg, hogy rövid hatótávolságúakról van szó, pár órával később ballisztikus rakétákat említett a hírügynöksége, a Yonhap.

Észak-Korea július vége óta – a külföld tudomása szerint – most először bocsátott fel rakétát. Akkor két interkontinentális ballisztikus rakétát tesztelt, amelyek indítási helyüktől számítva elméletileg 10 400 kilométerre lévő célpontra is lecsaphatnak, hatótávolságukba így beleférhet a kommunista diktatúra által legfőbb ellenségeként emlegetett Egyesült Államok jókora területe is – Los Angeles, Denver vagy Chicago egyaránt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.