Nyolc halottja van a Hato tájfunnak Makaón

Évtizedek óta a legrosszabb, a tízes skálán 10-es vihar érte el a kaszinószigetet.

MN
2017. 08. 24. 4:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább nyolc ember meghalt, sokan pedig eltűntek a Kínához tartozó Makaón, amelyre lecsapott a Hato névre keresztelt tájfun. „A város úgy néz ki, mintha háború lenne” – mondta a Reutersnek a kaszinóiról ismert sziget egyik tisztviselője.

A Hato évtizedek óta a legerősebb tájfun, amely partot ért Délkelet-Ázsiában, a tízes skálán a 10-es kategóriába sorolták. Az óránként 200 kilométeres sebességgel fújó szél megrongálta a házakat, kitépte az ajtókat, és nagy üvegtáblákat sodort magával.

Szerdán Hongkongra csapott le a tájfun, ahol fákat döntött ki, és elárasztotta az utcákat. A helyi jelentések szerint ott 34 ember sérült meg. A Hato útja a kínai szárazföld, Kuangtung tartomány felé vezet tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.