Utcai csatává fajult egy bevándorlótábor kiürítése Rómában

Két embert vettek őrizetbe, miután a rendőrség fel akart számolni egy tábort a Termini pályaudvar előtt.

MTI
2017. 08. 24. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyszíni jelentések szerint utcai csatatérré változott Róma egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja, a Termini pályaudvar előtti tér.

A vízágyúk és a rohamrendőrök lépésről lépésre szorították ki a zöldterületeken, fák alatt, virágágyasokban letelepedett, többségében afrikai férfiakat. A rendőri fellépésre ébredt migránsok minden kezük ügyébe kerülő tárggyal válaszoltak: köveket, üvegeket és kisebb gázpalackokat dobáltak a rendőrökre. Két embert őrizetbe vettek.

A római idegenrendészet közleménye szerint a mintegy száz bevándorlót korábban egy üresen álló közeli épületből távolították el. Más szálláslehetőséget ajánlottak fel nekik, de ezt elutasították, és szombaton a vasútállomás előtti téren telepedtek le, ahol naponta több százezren haladnak át az ott lévő buszmegállók miatt is.

A hatóságok szerint a közterületen letelepedett migránsok veszélyt jelentettek, mivel a főzéshez tüzet gyújtottak, és ehhez gázpalackokat is használtak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.