Dánia felmondaná a menekültek befogadásáról szóló ENSZ-megállapodást

Az integrációs miniszter szerint nagyon le van terhelve Dánia, 56 ezer embert fogadtak be öt év alatt.

MTI
2017. 09. 09. 15:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem hiszem, hogy az idén van még helyünk erre a kvótára” – mondta szombaton Koppenhágában Inger Stojberg dán integrációs miniszter. Úgy látja, az önkormányzatoknak „lélegzetvételnyi szünetre” van szükségük, hogy többet foglalkozhassanak azokkal, akik már az országba érkeztek. Dánia fel akarja mondani a menekültek befogadásáról szóló, ENSZ-szel kötött megállapodást – tette hozzá Stojberg.

A megállapodás 1989-ben, még jóval az európai illegális migrációs válság kezdete előtt született. Dánia azóta évente mintegy 500 menekültet vett át az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságától, de most nagyon le van terhelve, mert 2012-től mintegy 56 ezer spontán bevándorló érkezett az országba, és közülük sokan maguk után akarják hozni a közeli rokonaikat is.

A dán kormányt az ügyben kívülről támogatja a jobboldali Dán Néppárt is, amely nem tagja a koalíciónak. Az előterjesztésről a parlamentnek kell szavaznia, de az időpontot még nem tűzték ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.