Elevenen égtek el a hálóterembe zárt malajziai diákok

24 tanár és fiatal halhatott meg, amikor tűz ütött ki a Kuala Lumpur-i iskola zárt hálótermében.

MN
2017. 09. 14. 12:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Malajzia utóbbi 20 évének legsúlyosabb tűzesete történt meg helyi idő szerint csütörtök hajnalban: legkevesebb 22 diák és két tanár égett bent egy egyházi iskola zárt hálótermében, az ország fővárosában – további tíz embert kórházba szállítottak, közülük négy sérült állapota súlyos lehet

A Korán szövegét oktató iskola kollégiumszerűen működött, és szállást is adott a tanulóknak, ezért ilyen nagy a halálos áldozatok száma. A 13 és 17 év közötti diákok az ablakon próbáltak kimenekülni, de nem juthattak át az erős vasrácsokon, írja a BBC.

A tüzet valószínűleg rövidzárlat vagy egy szúnyogriasztó készülék kigyulladása okozhatta. Helyi lapok szerint az oktatási intézménynek még csak érvényes tűzvédelmi terve és engedélye sem volt.

Malajzia népjóléti minisztere szerint 2015 óta 29 tűzeset történt az ország Korán-iskoláiban. Az év elején pedig kórházban vesztette életét egy súlyosan bántalmazott 11 éves tanuló, akit állítólag az egyik egyházi iskola igazgatója vert meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.