Tömeggyilkos merénylet történt Irakban

Két összehangolt terrorakciót hajtottak végre Dél-Irakban, legalább 50-en meghaltak, sok a sebesült.

MN
2017. 09. 14. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két öngyilkos merénylet rázta meg csütörtök késő délután a dél-iraki Násziríja városát – közölte a helyi rendőrség. Az első információk még 37 halottról szóltak, ám később Dzsászem al-Háledi egészségügyi tisztségviselő tájékoztatása szerint legalább 50-en biztosan meghaltak, a sebesültek száma pedig eléri a 80-at.

A város főkórházába szállított sebesültek közül többeknek súlyos az állapota, ezért a halálos áldozatok számának további növekedésére számítanak. A helyi sajtóhírek szerint a támadásban négy iráni állampolgár is meghalt.

Az egyik robbantást egy étteremnél, a másikat egy biztonsági ellenőrző posztnál követték el.

Az AFP információi szerint a terroristák az iraki kormányerők oldalán harcoló Hashd al-Shaabi milícia ruháját és jelzéseit használhatták. Az Iszlám Állam terrorszervezet nem sokkal a robbanásokat követően jelezte, hogy ők állnak a tömeggyilkosság mögött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.