Az orosz légierő megsemmisítette a terroristák legnagyobb fegyverraktárát

A Dzsabhat Fatah as-Sám terrorszervezet több mint ezertonnányi hadianyagát bombázták le.

MN
2017. 10. 05. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön bejelentette Moszkvában, hogy az orosz légierő megsemmisítette – az újabban Dzsabhat Fatah as-Sám elnevezést használó – an-Nuszra Front terrorszervezet legnagyobb szíriai fegyverraktárát – írja az MTI.

Az Abu-ed-Duhur település térségében kiépített, több mint ezertonnányi hadianyagot tároló föld alatti arzenált nagy erejű bunkerromboló bomba találta el. Egy Szu–34-es bombázó megölte továbbá az an-Nuszra Front 49 fegyveresét, köztük a „keleti szektor” hét parancsnokát, aki a terrorszervezet vezérkarának likvidálása után válságtanácskozásra gyűlt össze.

A szóvivő elmondta, hogy a művelet célja az orosz katonai rendészek ellen az idlíbi feszültségcsökkentési övezet határán szeptember 18-án végrehajtott támadás felelőseinek likvidálása volt. Konasenkov szerint a szervezet vezére, Abu Mohammad al-Dzsúláni, aki egy keddi orosz légicsapásban sebesült meg súlyosan, kómába esett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.