Robbanószert találtak egy férfinél a svédországi repülőtéren

A húszas éveiben járó gyanúsított a biztonsági ellenőrzésen bukott le.

Marosi Adrienn
2017. 10. 06. 11:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztattak egy, a húszas éveiben járó férfit Svédországban, a Göteborg Landvetter Repülőtéren. A gyanú szerint robbanóanyag volt nála – írja a Reuters a rendőrség tájékoztatására hivatkozva.

Peter Adlersson rendőrségi szóvivő közölte: a férfit akkor állították meg, amikor az egyik járatra próbált felszállni. Úti céljáról csak annyit árult el, hogy a gép egy uniós tagállamba tartott. Az eset csütörtökön reggel történt.

A robbanóanyagot a biztonsági ellenőrzésen szúrták ki. A Goteborgs-Posten nevű helyi újság úgy tudja, egy német állampolgárt tartóztattak le, és a robbanószert – mely a „Sátán anyjának” is nevezett TATP, azaz triaceton-peroxid volt – a csomagjában találták. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.