A Hit Gyülekezetének cége adja ki itthon Geert Wilders könyvét

A holland Szabadságpárt vezetője muszlimellenes kötetének magyar kiadásához új előszót is írt.

Kuthi Áron
2017. 11. 07. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Halállistán – Az iszlám háborúja a Nyugattal és velem” – ez lesz a magyar címe Geert Wilders nagy sikerű könyvének. A holland Szabadságpárt radikális jobboldali vezetője még 2012-ben jelentette meg anyanyelvén az iszlám szélsőségesek terjeszkedéséről és az azt alábecsülő Nyugat hanyatlásáról szóló művét.

A könyvben a holland bevándorlásellenesség, a jobboldali radikalizmus egyik első széles körben ismert alakjáról, a 2004-ben meggyilkolt Theo van Goghról és a személyét érintő halálos fenyegetésekről is ír, de olyan ritkán hallott narratívával is találkozhatunk a könyvben, mint hogy hogyan nyomják el a szélsőséges iszlamisták mérsékelt hittársaikat a Nyugaton.

A kötet magyar kiadásáról maga Wilders adott hírt még szeptember elején, amikor a Twitterre ezt írta: „Jó hír! Egy magyar kiadó szerződést kötött Halálra jelölve című könyvem magyar kiadására”. Két hónappal később ugyanő posztolta a könyv magyar borítóját, a képen jól látszik, hogy a Patmos Records lett a magyar kiadó.

A Patmos a Hit Gyülekezete érdekeltségébe tartozik, a gyülekezet vezetőjének, Németh Sándornak a könyvei mellett ők adták ki korábban Udo Ulfkotte összeesküvés-elméletektől sem mentes műveit is. A szintén a Hit Gyülekezetéhez közel álló ATV-n gyakran reklámozzák a Patmos által kiadott köteteket. Legutóbb a Donald Trump amerikai elnök egykori nemzetbiztonsági tanácsadója, Sebastian Gorka által írt A dzsihád legyőzése c. könyvről futottak szpotok a csatornán. Ugyancsak a Patmos kötelékébe tartozik a sokak szerint Botka László szocialista miniszterelnök-jelöltségének végét okozó Zoom.hu-tulajdonos, Tarjányi Péter is, akinek több könyvét is a Hit Gyülekezete kiadója adta ki.

A rendkívül sokszínű szerzőgárdával kapcsolatos kérdést 2015-ben így válaszolta meg az Átlátszónak a Patmos: „Tiszteletben tartjuk szerzőink véleményszabadságát, és ahogy a múltban, úgy a jövőben is tervezünk kiadni olyan műveket, amelyek tartalmával nem feltétlenül értünk egyet.” Kerestük Wilders könyvével kapcsolatban a kiadót, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

A holland politikus egyébként nem lehet ismeretlen a magyar olvasóknak, hiszen felesége magyar, idén nyáron a balatonfüredi hajókikötőben szelfizett, az év elején pedig Bunyós Pityuval – akit később vendégül látott a holland parlamentben is –, valamint a Nyírparasznya községtáblával fényképezkedett. Azért ott, mert onnan származik magyar felesége. Az idegenellenesként elkönyvelt politikus a Hollandiával vívott, mára elsimult diplomáciai csetepatéban a magyar kormány mellé állt.

A politikus a kötet hátlapján arról írt, Magyarország a második otthona, és hogy az iszlámkritikája miatt nemcsak ő, hanem felesége, Krisztina is veszélyben érezheti magát. „Magyarország nélkül a Nyugat már rég elbukott és megsemmisült volna. Valójában Magyarország, az egyik legrégebbi nemzet, a 14. század közepétől kezdve Európa fő védőbástyája volt az iszlámmal szemben” – áll a borítón.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.