Repülőn mentett meg egy fulladozó utast a román miniszter

A Florian Bodog mögött ülő, 42 éves férfi utazás közben lett rosszul.

MTI
2018. 01. 25. 9:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszter elmondta: arra lett figyelmes, hogy a háta mögött utazó utasnak fulladási tünetei vannak, arca szederjessé vált. Egy utas segítségével kiemelték a székéből a fulladozó férfit, a miniszter felszabadította a légutait, amelyeket teljesen elzártak a váladékok, és újraélesztési műveletet hajtott végre. A pilóta fontolóra vette, hogy visszafordítja a gépet Nagyváradra, de nem volt rá szükség, mert a 42 éves férfi állapota jobbra fordult.

Florian Bodog egészségügy-miniszter orvosi végzettséggel bír, a plasztikai sebészetre szakosodott. Miniszteri kinevezése előtt a Nagyváradi Tudományegyetem orvosi és gyógyszerészeti karának volt a dékánja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.