Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Egy német férfi volt a münsteri merénylő, semmi nem utal terrortámadásra

Az észak-rajna-vesztfáliai belügyminiszter közlése szerint egy német férfi hajtott a tömegbe Münsterben.

Pintér Bence
2018. 04. 07. 17:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Süddeutsche Zeitung, az NDR, a WDR, a FAZ és a Rheinische Post egybehangzó információi szerint a szombat délutáni münsteri gázolásos támadás elkövetője egy német férfi volt. A münsteri óváros egyik éttermének teraszára hajtó, legalább három ember halálát okozó elkövetőt a lapok szerint Jens R.-nek hívták, és pszichológiai problémákkal 2014-ben és 2016-ban is kezelték.

Az észak-rajna-vesztfáliai belügyminiszter közlése szerint a támadást egy német férfi követte el, és egyelőre semmi nem utal iszlamista háttérre. A belügyminiszter az áldozatok számát is pontosította: ketten haltak meg, mielőtt a támadó öngyilkos lett.

Eközben a rendőrök kontrollált körülmények között felrobbantottak valamit a feltételezett támadó lakásának átkutatása során – írja a Rheinischer Post.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.