Lemondott Alexander Schallenberg kancellár

Médiaértesülések szerint a belügyminiszter, Karl Nehammer lehet az ideiglenes osztrák kancellár utódja.

Magyar Nemzet
2021. 12. 02. 18:29
SCHALLENBERG, Alexander
Tulln, 2021. december 1. Alexander Schallenberg osztrk kancellr sajttjkoztatt tart az ausztriai Tullnban 2021. december 1-jn. Ausztriban december 11-ig meghosszabbtjk a koronavrus-jrvny miatt november 22-n elrendelt teljes lezrst, miutn az eddigi intzkedsek hatsra gy tnik, hogy elkezdett cskkenni az j fertzttek szma. MTI/AP/Lisa Leutner Fotó: Lisa Leutner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány órával azután, hogy Sebastian Kurz volt osztrák kancellár bejelentette, teljesen visszavonul a politikától, utódja, Alexander Schallenberg lemondott posztjáról – tájékoztatott az osztrák Exxpress hírportál. Schallenberg alig két hónappal korábban, október 11-én lépett hivatalba, azt követően, hogy elődje, Sebastian Kurz ugyancsak egy korrupciós botrány kirobbanása miatt önszántából távozott a kancellári székből.

Schallenberg a lemondását bejelentő közleményében azt írta, hogy nem áll szándékában és sosem állt szándékában átvenni az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöki székét, azonban határozott álláspontja, hogy a kancellári posztot, illetve az Ausztriában legtöbb szavazatot szerzett párt vezetését is ugyanannak az embernek kell átvennie, méghozzá minél gyorsabban.

A Spiegel arról ír, hogy médiaértesülések szerint a jelenlegi belügyminiszter, Karl Nehammer lehet esélyes mindkét posztra – az ÖVP elnöksége pénteken ülésezik.

Borítókép: Alexander Schallenberg osztrák kancellár sajtótájékoztatót tart az ausztriai Tullnban 2021. december 1-jén. (Forrás: MTI/AP/Lisa Leutner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.