időjárás 31°C János, Pál 2022. június 26.
logo

Megsemmisítő vereséget szenvedett a józsefvárosi baloldal az időközi választáson

Antony Blinkennel egyeztetett Szijjártó Péter

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.06.23. 18:51 2022.06.23. 19:09
Antony Blinkennel egyeztetett Szijjártó Péter

Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel egyeztetett telefonon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön. Szijjártó Péter a Facebook-oldalán azt hangsúlyozta: komoly világpolitikai és világgazdasági kihívásokkal állunk szemben, ráadásul Európa helyzete még nehezebb, hiszen itt most háború dúl. Ez tartósan magas inflációval, kamatokkal és egekbe szökő energiaárakkal súlyosbított gazdasági válságot okoz, amelyben további súlyos kérdéseket vet fel a globális minimumadó esetleges bevezetése – emelte ki.

A miniszter azt írta: Antony Blinkennek méltatta az amerikai beruházások fontos szerepét a magyar gazdaságban, hiszen 1700 amerikai vállalat működik Európa legkedvezőbb beruházási környezetében, és mintegy százezer magyar embernek adnak munkát. – Jövő héten fontos NATO-csúcs következik Madridban, ott majd személyesen folytathatjuk a konzultációt – közölte Szijjártó Péter.
 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. június 23-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)