időjárás 24°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo

Tagjelölt státust kap Ukrajna és Moldova

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.06.23. 21:17 2022.06.23. 21:23
Tagjelölt státust kap Ukrajna és Moldova

Az Európai Unió tagországainak vezetői megállapodtak Ukrajna és Moldova tagjelölt státusának megadásáról – jelentette be Charles Michel, az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke a Twitter-üzenetében csütörtökön este.

Charles Michel a tagállami vezetők csütörtökön kezdődött, kétnaposra tervezett csúcstalálkozón elért megállapodását történelmi pillanatnak nevezte, és azt írta: a mai nap döntő lépést jelent Ukrajna és Moldova Európai Unió felé vezető útján.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az üzenetében azt írta: a döntés mindannyiunkat megerősít. Erősíti az Európai Uniót, de különösen Ukrajnát, Moldovát és Grúziát Oroszországgal szemben – tette hozzá.

Borítókép: Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az Európai Unió és a Nyugat-Balkán csúcsértekezletére érkezik, amelyet az EU kétnapos csúcstalálkozójának keretében tartanak Brüsszelben (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Háború Ukrajnában

Egymást vádolja Kijev és Moszkva a zaporizzsjai atomerőmű támadásával

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.