Súlyos vonatbaleset történt Horvátországban, hárman meghaltak

Andrej Plenkovic horvát kormányfő elmondta: a mozdonyvezető nem állt meg a piros jelzésnél.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 10. 10:21
Horvátország vonatbaleset
Officials stand next to train wreckage after a passenger train and a stationary freight train collided, near Novska, on September 10, 2022. - At least three people were killed and several were injured late September 9, 2022 in a collision of a passenger train and freight train in central Croatia. (Photo by DAMIR SENCAR / AFP) Fotó: AFP/DAMIR SENCAR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos vasúti baleset történt Horvátországban péntek este, a halottak száma kettőről háromra emelkedett, sokan megsérültek közölte a Sziszek-Monoszló (Sisacko-Moslavacka) megyei rendőrség.

A közép-horvátországi Novska közelében egy személyvonat beleütközött egy álló tehervonatba.

A szerencsétlenség következtében több vagon felborult. Hivatalos információk szerint a mozdonyvezető és a kalauz mellett egy utas is életét vesztette. Tizenegyen sérültek meg külföldi, iráni állampolgárok is , de senki sincs közülük életveszélyes állapotban.

Még az éjjel a helyszínre érkezett Andrej Plenkovic horvát kormányfő és több miniszter is. Plenkovic a sajtónak úgy nyilatkozott: 

Az éjszaka közepén nem lehet megállapítani milyen sebességgel haladt a személyvonat, amikor belecsapódott az előtte meghibásodás miatt álló tehervonatba. A mozdonyvezető nem állt meg a piros jelzésnél. Azt hogy miért, még vizsgálják.

Borítókép: Vonatbaleset a horvátországi Novska közelében AFP/DAMIR SENCAR 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.