Mégsem tér vissza Oroszországba az Absolut Vodka

Egy svéd EP-képviselő szerint a vodkagyártó exportja szembemegy a szankciókkal, és az oroszokat támogatja az ukrajnai háborúban.

Magyar Nemzet
Forrás: Reuters2023. 04. 19. 9:18
Empty shelves and 'Kyiv Mules': US, Canada drop Russian vodka
US-VODKA-UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT Fotó: STEFANI REYNOLDS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Absolut Vodka Oroszországot támogatná a háborúban, amennyiben visszatérne az orosz piacra – állítja Karin Karlsbro svéd EP-képviselő.

A francia tulajdonban lévő Absolut Company svéd vodkagyártó cég egy év után tért volna vissza Oroszországba, így biztosítva a helyi munkavállalók védelmét és az ottani szervezet pénzügyi stabilitását.

A svéd politikus felszólította a gyártót, hogy azonnali hatállyal állítsa le a vodka exportálását Oroszországba, 

mert véleménye szerint ezúton a cég Oroszországot támogatná a háborúban, és aláásná a nemzetközi szankciókat a lépéssel. A vodkagyártó nem számított ilyen mértékű felháborodásra, ahogy arra sem, hogy bojkott fenyegetheti a céget. Az Absolut Company birtokosa, a Pernod Ricard cégcsoport végül engedett, és bejelentette, hogy etikai kötelezettségeik miatt teljesen felfüggesztik az Oroszországba irányuló exportot – számolt be a Reuters.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Stefani Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.