Így fest Moszkva a Wagner-csoport lázadása után + galéria

A Wagner-csoport szombati lázadása miatt komoly terrorkészültség volt az orosz fővárosban.

Magyar Nemzet
2023. 06. 26. 20:35
PRIGOZSIN, Jevgenyij
Moszkva, 2023. június 26. Járókelõk a Moscow City nevû moszkvai üzleti negyed felhõkarcolói között 2023. június 26-án, két nappal a Wagner orosz magánhadsereget vezetõ Jevgenyij Prigozsin lázadása után. A lázadás még aznap, június 24-én vérontás nélkül véget ért, mert Prigozsinnal megegyezett a közte és az orosz vezetés között közvetítõ fehérorosz elnök. MTI/AP/Dmitrij Loveckij Fotó: Dmitrij Loveckij
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wagner zsoldoshadsereg szombaton Moszkva felé menetelt, hogy – vezetője, Jevgenyij Prigozsin szerint – igazságot tegyen és eltávolítsa a katonai vezérkart. Bár az elejétől kezdve tagadta, de ezzel lényegében puccsot hirdetett Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen, ami miatt terrorkészültséget vezettek be a fővárosban. Szinte az összes rendezvényt elhalasztották, az éppen zajló eseményeket beszüntették, a köztéri parkokat pedig bezárták. Még a moszkvai bevezetősztrádákat is buszokkal és kocsikkal torlaszolták el. A Wagner-csoport végül mintegy kétszáz kilométerre Moszkvától megállt, és Fehéroroszország felé vette az irányt. Galériánkban most megmutatjuk, hogyan tért vissza az élet az orosz fővárosban. 

Borítókép: Járókelők a Moscow City nevű moszkvai üzleti negyed felhőkarcolói között 2023. június 26-án, két nappal a Wagner orosz magánhadsereget vezető Jevgenyij Prigozsin lázadása után. A lázadás még aznap, június 24-én vérontás nélkül véget ért, mert Prigozsinnal megegyezett a közte és az orosz vezetés között közvetítő fehérorosz elnök (Fotó: MTI/AP/Dmitrij Loveckij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.