időjárás 2°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Nincs új a nap alatt: Donáth Anna Magyarország megbüntetését kéri Brüsszeltől

„Minden hazugság, ami az ukránok előrenyomulásával kapcsolatos”

Gábor Márton
2023.09.21. 20:59 2023.09.23. 16:23
„Minden hazugság, ami az ukránok előrenyomulásával kapcsolatos”

Seymour Hersh amerikai Pulitzer-díjas újságíró szerint az amerikai hírszerző közösségben vannak olyanok, akik a korábbi jelentésekre és a technikai hírszerzésre támaszkodva úgy vélik, hogy a demoralizált ukrán hadsereg feladta annak lehetőségét, hogy áttörje az erősen aláaknázott háromszintű orosz védelmi vonalakat. 

A valóság az, hogy Volodimir Zelenszkij megvert hadseregének már nincs esélye a győzelemre

– állítja az újságíró, aki szerint a háború azért folytatódik, mert az ukrán elnök ragaszkodik hozzá, hogy folytatódjon. 

A Hersh által idézett hírszerzési tisztviselő szerint minden hazugság, ami az ukrán hadsereg előrehaladásával kapcsolatos.

Volt néhány korai ukrán behatolás a júniusi offenzíva első napjaiban. Oroszország három félelmetes beton védműve közül az első erősen csapdába ejtette a csapatokat. Majd pedig az oroszok visszavonultak, hogy kelepcébe csalják őket. És mindannyian meghaltak

– árulta el a tisztviselő. Hozzátette: a hatalmas emberi és eszközállománybeli veszteségek után az ukrán hadseregen belül sokan, anélkül, hogy ezt kinyilvánították volna, gyakorlatilag feladták a hadműveletet. 

Az a két falu, amelyet az ukrán hadsereg a közelmúltban elfoglaltnak mondott, pedig olyan apró, hogy két Burma-Shave tábla között sem fér el

– utalt a tisztviselő azokra a hirdetőtáblákra, amelyek a második világháború után az amerikai autópályák mellett rendre felbukkantak.
 

 

Borítókép: Egy orosz T–90-es harckocsi tüzet nyit az ukrajnai háború frontvonalánál a donyecki régióban. (Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.