Halottnak tettették magukat a katonák, bombával buktatták le őket + videó

Az orosz–ukrán háborúban a katonák sajátos módon kerülnék el a drónok figyelmét, az ellenfél pedig kíméletlen módszereket alkalmaz.

2023. 11. 25. 16:47
Szumi régió, 2023. november 25. Ukrán határõrök járõröznek az Oroszországgal határos északkeleti Szumi régióban 2023. november 24-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. Az ukrán és az orosz állásokat körülbelül három kilométer választja el egymástól. Az orosz csapatok 2022 tavaszán kivonultak Szumi régióból, de a szemben álló felek naponta támadják egymást. MTI/AP/Hanna Arhirova Fotó: Hanna Arhirova
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy olyan videó terjed az interneten, amely tanúsága szerint az orosz katonák úgy próbálnak észrevétlenek maradni az ukrán drónok előtt, hogy halottnak tettetik magukat, remélve hogy a drónok így továbbrepülnek.

Csakhogy az ukránok erre bizonyosan számítanak az utóbbi napokban, hiszen az alábbi képsorokon az látható, ahogy egy drón halottat játszó katonák közé dob egy bombát.

Az egyik katona szörnyethalt a támadásban, a társai közül pedig többen súlyosan megsérültek.

 

Borítókép: Ukrán határőrök járőröznek az Oroszországgal határos északkeleti Szumi régióban 2023. november 24-én. (Fotó: MTI/AP/Hanna Arhirova)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.