Kázmér 2024. március 4.
logo

Így fogadta Macron Orbán Viktort Párizsban + videó

Magyar Nemzet
2023.12.08. 06:57 2023.12.08. 13:01
Így fogadta Macron Orbán Viktort Párizsban + videó

Szívélyesen fogadta Emmanuel Macron francia elnök Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, aki munkavacsorára érkezett az Elysée-palotába csütörtök este.

 

A megbeszélésen olyan kérdések kerültek terítékre, mint például Ukrajna támogatása, a közel-keleti helyzet vagy az Európai Unió reformjának kérdései. A találkozóról időközben újabb fotók jelentek meg Orbán Viktor Facebook-oldalán.

 

– Franciaország nagyon fontos partnerünk lehet több kérdésben is, hiszen az Európai Unió változásra, váltásra érett, és ebben remélhetőleg partner lehet maga Macron is − mondta el lapunk kérdésére Kiss Rajmund, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Diplomáciai Műhelyének vezetője.

Lehet, hogy más Európát képzelünk el; mi nemzetállamokban hiszünk, míg a francia elnök egy föderális Európában hisz, de biztos vagyok benne, hogy a jövő évre vonatkozólag, például hogy ki vezeti majd az Európai Bizottságot, lesznek olyan kompromisszumok, amelyekben Macron és Orbán Viktor meg tud egyezni

− emelte ki a szakértő.

 

Borítókép: Orbán Viktor és Emmanuel Macron tárgyalása Párizsban (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.