Izrael-ellenes incidens miatt kísérték ki a bírót egy berlini egyetemről + videó

A tüntetők egyenesen nekiestek a bírónak, az egyetem elnöke bocsánatot kért.

2024. 02. 09. 21:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy panelbeszélgetésre érkezett a berlini Humboldt Egyetemre Daphne Barak-Erez izraeli bíró, ám Izrael-ellenes aktivisták zaklatása miatt kikísérték a teremből. Az esetről videófelvétel is készült, az incidens után Julia von Blumenthal, az egyetem elnöke bocsánatot kért. Közleményében kiemelte, az egyetem olyan hely, ahol az ellentmondásos álláspontokat meg lehet vitatni.

Az aktivisták egy hosszabb nyilatkozatot olvastak fel, amelyre a bíró válaszolni akart, de a szavába vágtak. A rendbontók azt skandálták, „Állítsák le a népirtást” – utalva Izrael válaszcsapására, amelyet a Hamász palesztin terrorszervezet ellen indítottak az október 7-i terrortámadás után.

A Mandiner emlékeztetett, néhány nappal ezelőtt egy zsidó diákot vertek meg Berlinben.

Borítókép: Daphne Barak-Erez izraeli bírót kikísérik a berlini Humboldt Egyetemről (Forrás: X/Képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.